Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Tentative de corupere a operatorilor…

Tentative de corupere a operatorilor de telefonie mobilă de către un ex-director al Companiei „Teleradio Moldova”

Coalitia 2009 „Electorala la Vedere” a intrat in posesia de date care atesta predispozitia utilizarii unor mecanisme ilegale ale unor specialisti in tehnologii electorale la promovarea unor actori politici inscrisi in cursa electorala pentru Parlamentul R. Moldova.

In calitate de asemenea metoda serveste expedierea de SMS-uri in adresa abonatilor de telefonie mobila, datele carora sunt obtinute prin coruperea persoanelor responsabile din cadrul operatorilor de telefonie mobila din R. Moldova.

Coalitia 2009 „Electorala la Vedere” informeaza opinia publica ca asemenea actiuni ar fi fost intreprinse de catre Artur Efremov ex-director al Companiei TeleRadio Moldova, in raport cu Companiile de telefonie mobila „Unite” si „Eventis” pentru a le accesa bazele de date, dar aceste incercari au esuat.

Se vehiculeaza ca Artur Efremov ar intreprinde actiuni de corupere a unor angajati de raspundere a operatorilor de telefonie mobila „Orange” si „Moldcell”, bazele de date ale carora ar urma sa fie utilizate intr-o vasta campanie informational-electorala chiar in ziua alegerilor, cind agitatia este interzisa, pentru a eroda scrutinul electoral.

In aceasta ordine de idei, Coalitia 2009 „Electorala la Vedere”  tine sa informeze opinia publica nationala, precum si operatorii de telefonie mobila din R. Moldova asupra riscului utilizarii lor de catre persoane rau intentionate in calitate de mecanism electoral prin incalcarea procedurilor legale.

Tinind cont de caracterul coruptibil al actiunilor lui Artur Efremov, Coalitia 2009 „Electorala la Vedere” solicita organelor competente: Comisia Electorala Centrală, Ministerul Afacerilor Interne si Procuraturii Generale sa se autosesizeze si sa investigheze actiunile lui Artur Efremov de accesare ilegala a unor baze de date ce contin date cu caracter personal, ce constituie secret comercial.